marți, 8 noiembrie 2011

Trezirea

    - Trezirea - Jurnalele Vampirilor  de L.J.Smith

Elena, o adolescenta cu parul blond si ochi albastri, este cea mai populara fata din liceu. Actiunea are loc in America, inr-un mic orasel Fells Church, unde Elena isi propune sa-l cucereasca pe Stefan Salvatore, nou venitul misterios din oras. Prin intermediul unei intregi intrigi (ce doreste suspansul) si prin fragmente de jurnal, ar trebui sa citesti cu sufletul la gura cum Elena si Stefan se indragostesc, ea om, el vampir. Problemele apar cand Damon o pandeste pe Elena, caci acest baiat ,,rau" a venit pentru razbunare.

Limbajul, si in general felul in care a fost scris cartea este cam prostut, si de aceea nu cred ca se merita sa citesi cartea daca nu esti pasionata de povesti de dragoste ori vampiri.  Nu este un roman de calitate, vreo poveste de dragoste sensibila si vibranta, ci o carticica de doar 284 de pagini pentru adolescente.

Ceea ce m-a facut sa vreau sa citesc ,,Trezirea", a fost ca e din anii '90, nu aparuta recent cu Twilight, ca multe altele, si speram sa gasesc ceva originalitate.  In al doilea rand, imi place serialul facut dupa, chiar daca prima carte nu se aseamana atat de mult, mai ales ca Damon nu apare atat de des, avand rol  personajului negativ.

Insa, mi se pare cam mare pretul de 40 lei, pt. ca-n definitiv nu cumpar codul lui DaVinci..

Dar, chiar daca L.J.Smith nu a scris romanul somptuos si plin de detalii, ca Anne Rice, s-ar putea sa-ti placa. In rest, nu cred ca mai este ceva de spus pentru ca este doar o carticica cu scris mare si labartat despre vampiri si alte clisee.

  • Recomand pt ca: daca esti o romantica sigur iti va placea, este o carte simpla, usoara, cu sentimente si suspans


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu