luni, 28 noiembrie 2011

Fantoma de la opera

Genul: Dragoste, Romantic, Muzical, Drama
Durata: 143 minute
Regia: Joel Schumacher
Ţara: Marea Britanie America
Limba: Engleza, Franceza, Italiana
Distribuitor: Warner Bros.
Audienţa: Audienta Generala
In rolurile principaleGerard Butler Emmy Rossum
Patrick Wilson


Cine nu a citit La rascruce de vanturi? Ce fata nu s-a indragostit de Heatcliff? Cine nu a plans cand, in frigul noptii, Catherine a murit? Cui nu-i plac acele personajele negative, agresive ce ascund atata suferinta si inocenta cand se-ndragostesc?

In Fantoma de la Opera avem cateva dintre elementele dramatico-romantice de mai sus, acestea fiind defapt, pe langa muzica absolut superba, punctul forte.

De la moartea tatalui sau Christine a ramas singura cu mama sa Madam Giry, o profesoara de balet. Fetei i-a fost fagaduit ca va fi protejata de Ingerul Muzicii si asa, dupa schimbarea propietariilor operei ajunge vedeta principala. Indragostit de vocea sa, fantoma de la opera isi propune s-o ajute pe Christine in cariera, santajand si ucigand la nevoie. Apare Vicontele Raoul de Chagny care incurca toate atele. Christine se-ndragosteste de Raoul iar astfel furia fantomei este dezlantuita. Acest geniu al muzicii ce este fortat datorita infatisarii sale sa ramana ascuns in catacombele operei, adunand in suflet toata tristetea lumii, razbunarea si dragostea acesteia, se decide sa se razbune, dorindu-si ca prin forta tanara fecioara sa fie numai a sa.


Personal, nu mi s-a parut ca Gerald Butler este cea mai buna alegere pentru rolul fantomei. Are sarmul personajului negativ -si puterea, talentul actoricesc, insa craniul sau masiv nu-mi inspira nimic sexi, ci mai degraba inima ranita a unui baietel.

In schimb, Emmy Rossum este excelenta. Are fragilitatea eroinei, chipul sau simetric exprima deopotriva senzualitatea si inocenta necesara. La playback sta cam prost, dar per totala mi-a placut de ea.

Constumele sunt magnifice, decorul este pus la punct pana la ultimul detaliu, iar muzica te cucereste si te face sa-i dai 5/5 stele!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu