sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Lupta

   - Lupa - Jurnalele Vampirilor - L.J.Smith

In al doilea roman din Jurnalele Vampirilor, povestea Elenei si al lui Stefan se complica. Damon apare mai des, incercand sa o faca pe Elana partenera lui. Astfel, Damon, fratele mai mare al lui Stefan, indragostit de aceasta fata cu parul blond si ochi albastri, ajuta in caz de probleme, insa de cele mai multe ori el este cel care le cauzeaza. In schimb, revenind la Elena, aceasta decade rapid pe scara sociala a liceului, nemaifiind regina locului . Caroline, prietena sa din copilarie, ii devine dusman, se alatura lui Tyler, cei doi fiind uniti cu singurul scop de-ai distruge pe Stefan si Elena.

Pe scurt asta se intampla. Numai ca in realitate, romanul nu este atat de dinamic, ba chiar devine banal, plictisitor. Ceea ce nu pot sa inteleg este cat de prost poate sa scrie cineva o carte incat sa te enerveze limbajul? Nu-i o compunere facuta de un pusti, se presupune ca este scris de cineva cu toate mintiile, ca romanul a trecut inainte prin mainile unor editori, inainte sa fie pus pe piata, nu? Daca tema nu ar fi fost cea a supranaturalului, a misterului si a dragostei probabil as fi adormit cu cartea-n brate. Si ceea ce ma enerveaza si mai tare este ca dupa ce-i in halul asta, mai pun si un pret de iti scot ochii. Serios, 40 de lei pe un roman care face parte dintr-o serie de 4 volume, nu ti se pare un pic cam mult? Macar de ar fi fost o carte groasa (are in jur de 200 de pagini), inchegheata, dar nu este.

Este incercat un stil alert, dar nu ii iese, pentru ca personajele sunt prea simple, n-au nici un pic de complexitate, romanul nu vine cu nimic nou, nu te provoaca, nu te inspira, nu te afecteaza deloc. Nu provoaca nici controverse, este pur si simplu prea palid, sters, nu vine cu nimic special.

  • NU RECOMAND:  pentru ca este o carte banala, slaba datorita limbajului sarac, serialul facut pe baza cartilor este mult mai bun si surprinzator, mai profund. Printre altele, unul dintre putinele aspecte pozitive ar fi ca datorita simplitatii, iti este usor s-o citesti oricand si oriunde, chiar daca este galagie si-ti mai ocupa din timp;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu