duminică, 13 noiembrie 2011

Pielea in care traiesc (La Piel Que Habito)

Genul: Dramă Thriller
Durata: 120 minute
Regia: Pedro Almodóvar
Ţara: Spania
Limba: Spaniola
Distribuitor: Independenta Film
Audienţa: N-15
In rolurile principaleAntonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes

Doctorul Robert Legard (Antonio Banderas), specialist in chirurgie plastica, s-a ocupat timp de doisprezece ani la creearea unui nou tip de piele rezistent la arsuri si la malarie.  Este foarte preucupat de cercetariile sale, manat de ideea ca astfel si-ar fi putut salva sotia, care a murit din cauza unui incendiu.
Reuseste sa creeze pielea, datorita anilor lungi de studiu si experimente, si cu ajutorul complicelui sau, Marilia, mama sa. Insa, cobaiul uman este cel ce detine cheia filmului.

Filmul trateaza povestea lui Frankenstein, numai ca in lumea chirugiei estice a anului 2012.

Povestea este uimitoare, de neprevazut. Cred insa, ca nu este un film pentru toate genurile de public, in special pentru persoanele mai sensibile. Personajele sunt nebune de-a dreptul, te vei afla intr-o lume a nebunilor care ba ajung la spital, ba ajung doctori malefici ori ucigasi. Actiunea pare a fi complicata, o taina fata de care te simti exclus. Incetul cu incetul povestea iti este dezvaluita, si numai esti atat de impresionat de primele scene, incat toata acestea ti se par neinsemnate pe langa ceea ce vei urma sa afli. Este ciudat cum, stiam, puteam simti cine este victima, treptat, dar nu puteam accepta. Intradevar, este o pelicula cutremuratoare, destul de violenta si obscena, dar si cu o urma de romantism si inocenta.

Mi-a placut foarte mult din cauza ca Antonio Banderas joaca in acest film, nu cred ca putea exista cineva mai bun pentru acest rol. Datorita lui doctorul capata o atitudine razbunatoare si ranita, inocenta si buna.


Trailer aici!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu