sâmbătă, 10 decembrie 2011

Moneyball: Arta de a invinge

Genul:  Drama, Biografic
Durata: 133 minute
Regia: Benet Miller
Limba: Engleza
Audienţa: Audienta Generala
In rolurile principale: Brad Pitt, Jonah Hill, Phlip Seymour Hoffman

Inspirat din realitate, in film este vorba despre Billy Beane (Brad Pitt), un fost jucator de baseball care acum, este manager-ul echipei. Trei dintre cei mai buni jucatori ai sai au fost cumparati de alte echipe, bugetul s-a redus iar astfel ceilalti raman cu o treime din salariu. Ca sa se descurce, el trebuie sa faca schimbari in echipa, insa cum? Pai... il descopera pe Peter, un pusti care de curand a absolvit facultatea Yale in economie. Acesta crede ca aplicand statistici si calcule matematice, ar putea sa castige campionatul. Asa ajung sa isi schimbe echipa cu oamenii care aparent, nu ar fi buni de nimic.

Din fericire, filmul nu este despre despre baseball, ci despre planul ingenios, cum ei se confrunta cu publicul, presa, conducerea si antrenorii neincrezatori ca baseball-ul ar putea suferi schimbari majore.
.
Doboara recoduri, spectatorii se implica emotional, dar din pacate, nu castiga premiul cel mare. Deci, nu devine chiar un film tipic american in care visele si inovatiile sunt duse pana in panzele albe.

M-am cam plictisit pe-alocuri, ori chiar mai mult, pentru ca: unu este previzibil si doi actiunea este prea distanta, nu se intra in detalii, si nu am simtit ca filmul era adresat mie. A fost prea lung, povestea prea trasa de coada.

Cat despre Brad Pitt despre care niciodata nu mi s-a parut ca are cine stie ce talente actoricesti, insa in acest film mi s-a parut chiar slab.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu