duminică, 4 decembrie 2011

Rum diary (Jurnalul unui iubitor de rom)

Genul: Comedie 
Durata: 110 minute
Regia: Bruce Robinson
Scenariul: Bruce Robinson,Hunter S. Thompson

Limba: Engleza
Audienţa: N-15
In rolurile principale: Amber Heard, Johnny Depp, Aaron Eckhart

Paul Kemp este un alcoolic prin nastere, care merge in Porto Rico unde este angajat la un ziar. Se indragosteste de o femeie frumoasa, dar care este logodita cu un mafiot foarte bogat. Ajunge sa lucreze pentru acest afacerist corupt, intra in probleme cu politia, iar in final, cand ai crede ca macar se va alege cu fata, ea fuge-n New York. Si tot ce-i mai ramane este sa plece si el in tarile calde unde spera sa se razbune pe propietarul ziarului unde a lucrat.

Desigur, printre toate acestea suntem intampinati de o intriga complicata, scene hilare, lupte cu cocosi, peisaje exotice, muzica buna, rom, ambitiile acestui scriitor in devenire si...mai mult rom.
Problema esta ca avem multe fire narative, multe probeleme, care se unesc prin bautura, petreceri si droguri insa nici unul dintre ele nu este dus pana la capat, astfel incat filmul nu este in mare despre nimic concret, singurul element placut este atmosfera unei insule tropicale.

Dupa ce l-am vazut pe Johnny Depp in interminabila serie ,,Piratii din Caraibe" a sosit vremea sa mai joace si-n altceva. In acest film nu-si pastreaza decat o mica doza din farmecul lui natural, asa ca avem un rol care putea fi inerpretat cu mai multa vitalitate, Johnny Depp este destul de moale, anumite scene mi s-au parut jalnice, insa este amuzant si printre altele ramane sexi. Restul actorilor mi-au placut, dar cred ca se putea si mai bine.
Ceea ce mi s-a prut deplorabil este ca actiune se desfasoara in anii '50. Hainele nu sunt deloc sugestive, si daca nu stiam de dinainte timpul actiunii, as fi zis ca toti sunt nebuni, de ce nu au laptop, de ce folosesc o masini de scris?
In concluzie, este un film mediocru, amuzant pe-alocuri, dar cuminte, potrivit pentru vacanta, cand la cinematograf mai ajung si alte filme despre revelion si ,,bucuria Craciunului''. Dar, nu vi se pare totusi cinic momentul in care este lansat acest film: in  gerul bobotezei, cand lumea il asteapta e mosu', apare Johnny Depp and co. cu insulele tropicale, mai, mai ca sa-ti faca in ciuda ca esti blocat in casa!?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu