luni, 16 aprilie 2012

O selectie de filme

Across the universe

Mi-a placut mult si nu numai dintr-o singura cauza. Primul motiv ar fi ca acest musical este inchinat trupei The Beatles si a tot ce inseamna vremea hippy. Pe langa muzica superba, mi-au placut dorintele pure, ca oamenii viseaza la taramul libertatii si al creativitatii, iar mesajul este ca tot ce-ti trebuie este dragoste. Si, ca un mic bonus pentru fanii Beatles, mi s-a parut ca fiecare cantec, melodie, vers si intonatie a fost exprimata la perfectie. Versurile prind viata in acest film. Nota: joaca si Evan Rachel Wood.

Whatever works

Whatever Works este oarecum amuzant. Este vorba despre un mosulica (Larry David) care se crede foarte inteligent si este nesimtit cu toata lumea. Acesta o intalneste pe Melody, o tanara adolescenta fugita de acasa (Evan Rachel Wood). Datorita insistentei ei, Borris o primeste la el acasa pentru o perioada nedeterminata. Nu trece mult timp si pustoaica din Misissipi invata din teoriile lui de viata. Impresionata fiind de alura lui de geniu, Melody se casatoreste cu Borris. Dar nu la asta se rezuma filmul! Apare mama lui Melody, care, dupa ce lesina afland cu cine s-a casatorit fica-sa, se autodescatuseaza din religiozitate si incepe sa duca o viata de artist libertin. Apare si tatal. Si...(vedeti voi ce se-ntampla). La un moment dat intra in actiune actorul Henry Cavil - un frumusel. Ca sa concluzionez. Mi-a placut pentru teoriile lui Borris, dar si pentru dialoguriile amuzante. Atmosfera generala este optimista fara sa cadem intr-un film tipic american gen motivational.

Straw Dogs


Spre deosebire de celelalte filme prezentate mai sus, atmosfera acestui film e departe de optimista. Este o creatie mult mai serioasa, iar continutul e mai elaborat. Din cate am inteles este un remake al unui alt film cu acelasi nume din '71. Apare Alexander Skarsgård, Kate Bosworth (are niste picioare!) si James Marsden. Vi-l recomand sa-l vedeti nu numai pe el, ci si pe celelalte de mai sus. Adaug la lista filmelor dragute si Limitless, un film despre o pastila care-ti permite sa folosesti 100% din creier.

2 comentarii: