joi, 5 aprilie 2012

Mort si-ngropat

Charlaine Harris
Mort si-ngropat
(Dead and Gone)
editura Leda, Bucuresti 2011
traducere de Ana-Maria Nica
ilustratia copertei: Lisa Desimini
335 de pagini
Dupa un timp in care s-ar putea spune ca admiratorii cuplului Sookie-Eric au avut de asteptat ca lucrurile sa se puna in miscare, as zice ca volumul acesta va reprezenta un motiv de bucurie. Spun asta pentru ca, dupa legea vampirilor, Sookie si Eric vor fi casatoriti.

Daca si celelalte carti din seria Vampirii Sudului v-au placut, cu siguranta va va placea si acesta.

Pe deasupra, sunt povestite lucruri noi, aflam detalii importante legate de trecutul lui Eric. Sa nu mai spun ca Bill va plati scump pentru dragostea pe care i-o poarta domnisoarei Stackhouse. Nici vrajitoarele nu stau locului, Amelia va suferi si ea din cauza pericolului la care prietena ei se expune, iar din pacate, Ocatvia, va parasi peisajul. Toate acestea se vor intampla datorita unei crime ingrozitoare si unui razboi intre zane. Cum nu se poate de asteptat, Sookie, avand rude sus-puse in neamul zanelor, se va afla in miezul problemei. In Mort si-ngropat este povestita una dintre cele mai periculoase aventuri prin care personajul principal va trebui sa treaca, zanele nefiind deloc niste creaturi blande si dragalase.

Prima fraza: -Vampirii de rasa caucaziana nu ar trebui niciodata sa poarte alb, rosti afectat prezentatorul de televiziune.

Cartea de fata e plina de momente de maxima tensiune, glumite si scene fierbinti. Astfel, va invit sa cititi si Mort si-ngropat, cel mai sexy roman de pana acum scris de Charlaine Harris.

Un comentariu: