vineri, 13 aprilie 2012

La source de femmes

Genul: Drama, Comedie
Durata: 135 minute
Regia: Radu Mihaileanu
Scenariul: Radu Mihaileanu,
Alain-Michel Blanc
In rolurile principale: Leïla Bekhti,
Hafsia Herzi, Biyouna
Izvorul femeilor este un film minunat, luminos. Ceea ce m-a impins sa-l vad este ca Radu Mihaileanu, un roman ce locuieste in Franta, este atat regizor, cat si scenarist. Diferit de produsele americane, La source... aduce o poveste ce trece spectatorul prin natura umana. Finalul fericit ne insufla atingerea libertatii, a fericirii si induce o stare de optimism.

Pentru cei ce nu stiu, este vorba despre un sat aflat undeva intre Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Obiceiul era ca femeile sa aduca apa de la un izvor sapat adanc in munte. Drumul pana acolo trebuia parcurs zilnic in arsita covarsitoare a zilei. Saturandu-se de corvoada, femeile intra intr-o greva iubirii.

Desi au avut greutati inimaginabile de depasit pentru Femeia Moderna (inclusiv batai marginase cu moartea), ele isi capata locul bine-meritat, in egalitate fata de barbati. Iubirea este gasita, totul se termina cu bine.

Exista momente de umor, clipe in care fericirea personajelor atinge si spectatorul, momente in care sala este cuprinsa de pace, de o inaltare sufleteasca.

M-a impresionat, pentru ca indiferent de cultura, acele cateva minute pe care le acorzi peliculei iti sporesc pofta de viata. Imi plac filmele care-ti deschid ochii la lumea din jur si-ti fac inima mai generoasa. De aceea vi-l recomand, pentru ca povestea este sincera, iar rezultatul este un spectator mai bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu