joi, 12 aprilie 2012

Cum a fost Titanic 3D

Superb. Mi-a readus nostalgia la vremurile cand am vazut Titanic pentru prima oara. Tot timpul cand vad Titanic ma simt melancolica si, mai ales, tot timpul plang la final. Vorbind cu sora mea, si ea o mare iubitoare a filmului cu Kate Winslet si Leonardo Dicaprio, am aflact ca ea plange din motive diferite fata de mine. In mod evident, si eu si ea ne emotionam din cauza povestii de dragoste. Ceea ce ma emotioneaza pe mine este ca Jack, un om atat de bun, moare. Pe plan secundar, nu pot sa nu ma infior cu privire la cei ce au murit in apa rece a Atlanticului. Cati copii au murit, cat oamenii saraci nu au mai vazut tarmul. Numai 700 din cei 2200 de pasageri au supravietuit. Au fost numai 20 de barci de slavare, cu patru in plus fata de mininul legal. Iar de aici, fara sa vreau, zbor cu gandul la lagarele de exterminare, la Auschwitz - dar, asta e alta problema. Cand am discutat cu sora-mea, ea mi-a spus ca plange din cauza ca ea (Rose-Kate Winslet) ramane singura. Eu m-am mirat, pentru ca din pucntul meu de vedere, ea iese in castig. Desigur, ramane singura, dragostea vietii ei nu mai exista, dar traieste. Si are o viata fericita in continuare. Pe voi ce va afecteaza?

Scufundarea Titanicului ne poate intrista, sau, in cazul oamenilor mai ,,optimisti", ne poate amuza. Un vapor al oameniilor foarte bogati s-a scufundat din cauza ca au vrut sa mearga prea repede. S-au cionit de un aiseberg si barca s-a dus la fund. Din motive pur estetice, existau prea putine barci pentru ca toti pasagerii sa fie salvati.

Oricum l-am privi, Titanic este o capodopera. Ne emotioneaza atat filmul, costumele si actorii, cat si povestea. Cireasa de pe tort soseste odata cu cantecul My Heart Will Go On. Eu l-am vazut acasa de cel putin 5 ori, de fiecare data emotionandu-ma. Fiind o mare fana, puteti sa ghiciti ca am fost mai mult decat incantata sa vad varianta 3D.

Si trecand la subiect, am fost foarte impresionat de cat de mult au imbunatatit filmul. In viziunea mea de bunicuta, nu-mi puteam imagine ce s-ar putea schimba si mai ales, cum ar putea-o face, ca sa-l toarne inca o data in HD nu au cum. Nu stiu cum au facut, insa vizual apar multe detalii, imaginile sunt mult mai clare. Odata vazut 3D se creeaza un efect de spatialitate care sporeste (logic) intensitatea trairii.

Va recomand sa-l vedeti daca va placut si-n varianta clasica, iar daca nu v-a placut niciodata acest film, stati acasa.

2 comentarii:

  1. pentru mine Titanicul a fost un moment de rascruce, in sensul bun al cuvantului. l-am vazut de tz ori, am plans cu lacrimi innodate la barbie, m-a infiorat muzica, decorurile si drama oamenilor acelora..sunt niste secvente acolo incredibil de dureroase. nu stiu daca plang pentru ceva anume, poate pentru vitregia sortii, pentru ca o astfel de tragedie a dus la moartea nemiloasa a atator oameni, copii chiar...Rose e o supravietuitoare si inca una care a trait apoi cum si-a dorit, si-a asumat riscuri, a facut copii...la rece vorbind, poate ca e mai bine ca Jack a murit, in asa fel povestea lor de dragoste e nepieritoare , n-a murit sfasiata de banalitatea traiului in comun si a mizeriilor cotidiene.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca am vazut filmul acesta de cel putin 5 ori! Si, ca si tine, am plans de fiecare data la final. E genial! <3

    Dee.

    RăspundețiȘtergere