joi, 26 ianuarie 2012

The ides of March (Ziua tradatorilor)

Genul: Drama
Durata: 101 minute
Regia: George Clooney
Limba: Engleza
Audienta: AP-12
In rolurile principale: Ryan Gosling, George Clooney, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood

In conjunctura alegerilor la presedintie, Stepehn Meyers (Ryan Gosling), carismaticul secretar de presa al candidatului Morris (George Clooney), incearca sa supravietuiasca tradarilor si scandalurilor pentru a-si urca politicianul si pe sine cat mai sus in lumea politicii.

Este un film bun, potrivit pentru a alunga momentele de plictiseala, insa datorita rigiditatii personajelor si a actiunii nu este o capodopera.

Numarul crescut de personaje si nume poate fi ametitor si as putea spune ca atmosfera filmului este mai degraba monotona si ploioasa.

Se incearca sa fie dezvaluita o lectie despre viata, despre adevaratele valori umane, caderea lor in neputinta cand sunt confruntate cu lumea nemiloasa in care traim si singura solutie ramasa este sa fi fara scrupule, mentinandu-te cu orice pret de pozitia ta-lucru pe care, eu cel ptuin le-am auzit de milioane de ori si m-a lasat rece.

Este recunoscut faptul ca indiferent de presedintele ales, viitorul omenirii va fi la fel, insa in acelasi timp candidatii se folosesc cu ipocrizie de incalzirea globala ori de evolutia tehnologiei si chiar de razboaiele din Irak pentru a cuceri oamenii si pentru a influenta masele.

Despre distributie: desi nu-l prea simpatizez pe George Clooney, mi s-a parut destul de bun in postura politicianului-marioneta, care atunci cand apare pe ecran (si atunci destul de rar) iti castiga pe deplin atentia. Pe Ryan Gosling l-am mai vazut in alte filme si m-a incantat aparitia lui Evan Rachel Wood, actrita care a jucat de curand in serialul Mildred Pierce impreuna cu Kate Winslet.

Nu m-au miscat cele 100 de minute petrecute la The ides of march, insa nici nu-i un film prost, dar tema este atat de obosita si refolosita, incat nu-mi dau seama cu ce au crezut producatorii ca vin in plus. Ce-ti ofera acest film? Prin ce-si castiga valoarea? Exista schimbari in ordinea actiunii, dar chiar si cu o mana de actori cunoscuti nu se intampla nimic miraculos ori neasteptat, dialogurile nu sunt o inteligenta nemaiauzita...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu