miercuri, 18 ianuarie 2012

J. Edgar


Genul: Biografic
Durata: 137 minute
Regia: Clint Eastwood
Limba: Engleza
Audienta: AP-12
In rolurile principale: Leonardo DiCaprio, Judie Dench, Armie Hammer, Naomi Watts

J. Edgar este un film biografic care urmareste viata lui John Edgar Hoover, primul director F.B.I. Actiunea are loc din anii '20, pana in 1972, anul mortii sale.

Se fac destul de multe paranteze trecut-viitor, fiecare fasie dezvoltandu-se pe parcurs.

Este un film stabil, sigur si demn nu s-au incercat momente pline de actiune ori suspans. Este adevarat ca, sensibilitatea filmului, ori mai spus, ruptura din lantul biografic se produce din homosexualitatea lui J. Edgar. El se agata cu disperare de slujba sa, vine cu idei inovatoare si-si sustine puctul de vedere, insa pe plan personal nu sta atat de bine. Eu l-am vazut pe J. Edgar ca pe un om distrus, pierdut, care nu stie de ce sa se agate, caruia ii este frica sa-si marturiseasca iubirea fata de asistentul sau.

A trecut ceva vreme de cand nu l-am mai vazut pe Leonardo Di Caprio intr-un asemenea tip de rol, si probabil unul dintre motivele pentru care recomand acest film este distributia. Judi Dench joaca rolul mamei lui Edgar, una dintre putinele identitati feminine cu care el a avut de-aface.

Recomand J. Edgar, ca pe un film care iti ia rasuflarea prin dragoste si moarte, acestea survenite intr-un lant fraged de intamplari, plin de iluzii si inhibitii.

Vezi TRAILER si prezentarea de pe imdb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu