luni, 19 septembrie 2011

Vampirul Lestat

In cazul in care ati citit volumul precedent, Interviu cu un vampir,  trebuie sa spun ca totusi, cel mai mult mi-a placut primul, nu al doilea. Poate pentru ca personajul meu preferat este Louis? Foarte posibil.

De aceasta data actiunea are loc in mult mai multe locuri si pe langa cele trei secole traite de Lestat, mai aflam si un rezumat al vietii lui Armand cat si povestea varstnicului Marius in Antichitate.

Lestat este o fiinta cuceritoare ce ia darul intunecat de la un vampir puternic, Magnus, fara voia sa, iar imediat dupa este lasat singur caci creatorul sau se arunca in flacari. Aflat in Paris pune temeliile Teatrului Vampirilor, o creaza pe Gabrielle, il intalneste pe Armand, urmand apoi sa plece spre Asia Mica si Africa, unde afla adevarul despre originea speciei sale.

Este o carte lunga (699 de pag.) dar pe aceasi parte, daca ar fi fost mai scurta nu ar mai fi fost la fel, probabil nu ar mai fi avut aceasi farmec, alura si nu ar mai fi fost scrisa de Anne Rice, a carui stil specific consta-n descrieri infinite, comparati, personificari, dramatizme si filozofari ce fac cartea atat de buna.

Pretul(=35 de lei)  poate fi justificat de numarul mare de pagini dar in acelasi timp, daca te gandesti simplu la ce ai citit mi se pare un pic prea mult pentru ca probabil nu as mai reciti-o decat daca n-am inteles ceva, un lucru putin probabil. In schimb, comparativ cu alte carti putem spune ca are un pret rezonabil.

  • O RECOMAND PENTRU CA din nou, autoarea isi lasa personajele sa poarte fiecare in parte diferite credinte si explicatii de ordin spiritual si existential, numai ca raspunsuriile devin mai variate, personalitatiile de asemenea infinit mai diferite si ma indoiesc nu te vei lasa impresionat de vremea antica a Egiptului sau de povestea emotionanta a lui Armand cat si de intamplarile pline de curaj ale nobilului francez, Lestat.

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scuze, am sters continutul comentariului din greseala :) oricum, am citit regina damnatilor si intradevar este f buna. din cronicile vampirilor mi-au placut mai mult interviu cu un vampir si diavolul memnoch

      Ștergere