sâmbătă, 10 septembrie 2011

Interviu cu un vampir

Interviu cu un vampir de Anne Rice,
editura rao, 378 pagini, pret aprox. 25 lei
Inainte de toate, cred ca ar trebui sa spun ca nu aveam asteptari prea mari de la aceasta carte, fiindca in superficialitatea mea o clasam a fi prea comerciala. Poate ca ramane comerciala; dar ce-i drept, mi-a placut.

In acest prim roman din Cronicile Vampirilor este vorba despre viata lui Louis Ponte du Lac ca muritor si ulterior ca vampir spusa printr-un interviu oferit intr-o noapte a secolului 20. De-alungul celor 378 de pagini autoarea incearca sa gaseasca raspunsul la intrebarile existentiale enuntiate de Louis, intrebari de altfel puse de noi de la inceputul omenirii.

Cel mai mult mi-au placut pasajele descriptive, autoarea reusind sa ma transpuna pe straziile Parisului in jurul secolului 19, sa-mi imaginez cu usurinta plantatia din New Orleans precum si toate celelalte detalii ce emit singuratatea si deznadejdea de la inceput, dragostea sa fata de Claudia si inflacarea cu care traieste la cuprins, pasiunea fata de viata de nemuritor si fata de cunoasterea absoluta unite toate prin placerea de a contempla inconjurul sau.

  • O apreciez pentru ca in ciuda faptului ca subiectul apartine domeniului fantastic, autoarea reuseste sa-ti creeze iluzia unei carti istorice, devenind astfel un roman de calitate ce cuprinde note atat dramatice cat si romantice unite prin personaje diferite atat fizic si comportamental cat si spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu