duminică, 18 martie 2012

Seriale

Am mai vazut ca si pe alte bloguri au fost postari asemanatoare, asa ca, nevrand neaprat sa-i copiez acei ,,ceilalti", fac si eu ceva similar. Le pun in ordinea in care-mi plac, ori in cea in care ar trebui sa fie.


Ma uit la Grey's Anatomy de cand lumea. Chiar daca au trecut ani si ani de cand astept episoade noi, nu m-am plictisit de loc de lumea de la spitalul Seattle Grace. Chiar daca pare uimitor, nici de Ellen Pompeo, cea care o joaca pe Merdith Grey, nu mi s-a acrit, chiar daca a imbatranit destul si numai e atat de frumoasa ca-n primul sezon. In cazul in care nu aveti habar despre ce vorbesc, haideti sa va dau cateva detalii: in primul rand, sunt in momentul de fata opt sezoane. Subiectul este viata de intern si rezident, precum si cea a mentoriilor lor. Personajul principal este, dupa cum am mai spus, Meredith. De la scoaterea unei bombe dintr-un om in timpul unei operatii, de la sustinerea celei mai bune prietene, Cristina, Meredith NU plictiseste deloc. Lucrurile evolueaza intr-un mod imprevizibil si placut si chiar daca ne aflam in pragul celui de-al optulea sezon, suspansul si comedia sunt inca prezente.

Actiunea are loc in undeva intre anii '20 si '30, pe vremea Prohibitiei. Pe de o parte, este o veritabila lectie de istorie in care costumele si actorii sunt fara cusur, iar pe de alta parte, este un serial foarte placut prin actiunea inteligenta, suspansul creat de turnura neasteptata, dar realista a intamplarilor, dar si prin delicioasele ironii care lasa loc liber unei filozofii de viata, pentru ca politica acelor vremuri poate fi suor de transpus zilelor noastre. Este vorba despre Nucky Thompson, un politician si gangster adevarat.
Actiunea are loc la inceputul aniilor '60. Este o drama despre o companie de publicitate, una dintre cele mai faimoase la aceea vreme. De la fascinantul si simpaticul Don Draper (Jon Hamm), la Joan Harris, secretara super-sexy, (Christina Hendricks), tot timpul se-ntampla ceva nou. Ador moda acelor vremuri, in special cum se imbracau femeile. Comparativ cu alte seriale, are mai putina actiune, este mai ciudatel, dar este frumos si merita vazut. Mai putin pentru o asa zisa lectie de istorie, ci mai mult pentru imaginile despre societate, viata, adevar si minciuna.
O comedie buna care are in centrul atentiei o familie americana. Avem mama blonda tip casnica, un tata angajat la o agentie imobiliara care incearca sa fie cool si cei trei copii ai lor. Primul este cam tantalau, al doilea este un tocilar, iar al treilea este o fata proasta ca bata, dar populara. Fratele mamei blonde este gay, acesta fiind casatorit cu un omulet mai plinut pasionat de clovni. Au adoptat un copil din Vietnam. Tatal celor doi frati (tipei blonda si fratelui gay) a divortat de mama lor, iar acum este casatorit cu Gloria (ce ciudat ca numele ei l-am tinut minte), o foarte frumoasa columbianca care este mai tanara decat fica-sa. Ea are dintr-o casatorie anterioara un copil. Micut, grasut si naiv. Daca chiar vreti sa radeti, vi-l recomand.

In primul rand, distributia! Henry Cavil arata suuper! Jonathan Rhys Meyers este si el un actor bine-pus, cu roluri in multe filme cunoscute. Desi pare un serial apus, acum ca s-au incheiat toate sezoanele, mie mi se pare ca iesit ceva frumos si astfel, demn de luat in considerare. Actiunea are loc in Evul Mediu, urmarind domnia lui Henric al VIII-lea, cel care a avut..sase sotii? Exista actiune, drama, si dragoste. Toate acestea implinite pe un fundal istoric delicios. Poate ca exista un pic prea multa obscenitate, dar nu ma pot plange.

2 comentarii:

  1. Boardwalk Empire abea astept sa-l vad :x Urasc True Blood :d The Tudors este iarasi interesant :d PS: Iti recomand Blood Ties :>

    RăspundețiȘtergere
  2. Grey's Anatomy imi place la nebunie iar The Tudors l-am vazut cu mare placere. Mad Men n-am avut puterea sa-l urmaresc.

    RăspundețiȘtergere