luni, 12 martie 2012

Categoric moarta

Coperta cartii ,,Categoric moarta"
de Charlaine Harris, editura Leda,
399 de pagini.
Al VI-lea volum din seria Vampirii Sudului.

Verisoara lui Sookie, devenita vampir, este ucisa. Sookie fiind singura ruda ramasa in viata (cu exceptia fratelui ei, Jason, desigur), este denumita mostenitoarea sa. Surprinzator, in drumul catre locuinta verisoare decedate, se intampina tot felul de obstacole printre care si cateva crime. Eroina noastra se adanceste si mai tare in problema supranaturalului, acum plina de vampri, varcolaci, teriantropi, zane si chiar si demoni.

In final, raspunsul cu privire la existenta lui Sookie este relevat. Este spus ce este ea, iar din pacate se afla ca intentiile vampirului Bill, supusul reginei Luisianei, nu erau tocmai rezonabile cand a pasit pentru prima oara in Bon Temps. Quinn, varcolacul-tigru (pe coperta), apare in prin-plan ca iubit al domnisoarei Stackhouse. Cat despre Eric, el ramane in umbra, aparand rar (din pacate).

Nu este o lucrare pretentioasa, ori elaborata, ci mai degraba simpla si accesibila. Asa ca, v-as ruga, ca din start sa nu aveti prea mari pretentii de la ea. Consider ca, in ciuda faptului ca nu se intrevede un mare inteles din continut, lectura poate deveni placuta si frumoasa in ochii cititorului. Actiunea este plina de suspans- mai ales ca in fiecare roman apare ceva nou si neasteptat. Punctul forte al scriitoarei, Charlaine Harris, este acela ca-n fiecare carte, universului supranatural i se mai adauga noi detalii si secrete. Imaginatia autoarei pare a fi fara limite, reuseste aiba tot timpul ceva original si amuzant de spus. Chiar daca personajele nu sunt foarte detaliate, consider ca ideea principala, de baza este suficient de interesanta pentru a constitui un motiv in plus pentru a citi Vampirii Sudului.

Recomand faniilor vampirilor care nu mai au ce face, ori pur si simplu oricarei persoane care doreste o carte noua, proaspata, cu o o actiune intriganta, plina de supranatural, umor si personaje fermecatoare. Mentiunea mea este ca, volumul sase din seria Vampirii Sudului, pare a fi cel mai bun de pana acum!

Un comentariu: