sâmbătă, 8 octombrie 2011

Povestea Hotului de Trupuri

Mi-a placut pentru nota personala a cartii, pentru decorul mai restrans si desigur, datorita subiectului: redevenirea lui Lestat in trup de muritor si senzatiile care vin odata cu pachetul. Astfel, Lestat ajunge sa revada soarele, frunzele scufundate in lumina zilei, placerile trupesti dar si sa cunoasca abandonul prietenilor sai. Schimbarea vine ca o renastere pentru acest Print Intunecat, intrucat la final ajunge sa-si dea seama cine este cu adevarat.

Ma indoesc ca exista cineva care nu se va lasa impresionat de actiunea ce te va face sa urasti autoarea pentru ca lasa personajele sa sufere atat de mult, pentru ca totul se complica atat intr-atat, cat si pentru caracterul eroului: impulsiv, blestemat in firea-i nenoricta si actele egoiste, Lestat, vampirul cu suflet de copilandru ajunge sa sufere si sa iubeasca, sa realizeze cat de greu este sa fii om chiar si-n aceste timpuri avansate. Se lasa prada unei pneumonii avansate, si trece biruitor din calea mortii.

Romanul nu se mai lasa marcat de o atata arhaitate aparand doar acele mici rezonante ale trecutui, ale copilului-vampir, Claudia ce bantuie prin sufletul eroului precum o epava care nu vrea sa rugineasca, ca un soi de o a doua constiinta a nobilului francez.

Descrieriile sund seducatoare, suspansul te urmareste pe tot parcursul, vocea lui Lestat iti rasuna adanc in inima.

  • IN CONCLUZIE: Are 506 pagini si sunt sigura ca daca ti-au placut si celalalte, garantat ,,Povestea Hotului de Trupuri" te va inlantui pe tot parcursul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu