joi, 3 ianuarie 2013

FOOD MATTERS/ Mancarea Conteaza

Food Matters

Genul: Documentar

Durata: 80 minute

Cu: Vicky Blewitt, Ian Brighthope,
Jerome Burne
Esti cea ce mananci. O stim cu totii, insa putin isi asuma responsabilitatea de a actiona in concordanta cu acest lucru.
 
Mi-a placut mai mult Food Matters fata de alte documentare in care subiectul principal era o alimentatie corecta (ex: Fat, sick and nearly dead - un australian se plimba prin America, bea multe sucuri de fructe, pune intrebari oamenilor de pe strada, iar apoi isi spune si el povestea). In principiu pentru ca subiectul este luat mult mai bine in serios. Este un documentar care se bazeaza puternic pe fapte, documente si statistici, plus oameni care si-au dedicat aproape intreaga viata in a-i invata pe oameni despre ce este corect sa mancam.
 
Cand ii spui unui om sa inceteze sa manance carne, alimente procesate si multe alte obiceiuri nesanatoase, este indicat sa-i spui precis de ce si cat de important este sa-si schimbe stilul de viata. Multti dintre noi stim ca prajeliile, painea alba, fastfood-ul nu ne face bine, insa despre carne si lactate putina lume s-a aventurat sa vorbeasca. (Este gresit sa credem ca laptele ne ofera calciu in organism. De fapt, acest lichid provoaca o puternica aciditate in stomac. Aciditatea care este stopata prin eliminare calciului deja existent in corp. Practic, cand bem lapte ne consumam calciul.)
 
Filmul arata ca o dieta bazata pe fructe, legume, nuci, seminte, fructe de mare, tuberculi, super-alimente (echinacea, miere cruda, spirulina etc) si ierburi (toate crude) ajuta la tratarea (si prevenirea) cancerului, depresiei, bolilor cardiace si a diabetului.
 
Astfel, vi-l recomand puternic sa-l vedeti. In primul rand pentru ca este un documentar de calitate, iar in al doilea, deoarece este un pas inainte in schimbarea stilului de viata intr-unul sanatos.

Daca doriti sa vizionati acest documentar si nu reusiti sa-l gasiti, contactati-ma la simpleshoes2009@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu