duminică, 6 ianuarie 2013

Food inc.


Va recomand un alt documentar despre mancarea pe care o consumam. Acesta adopta o atitudine putin diferita fata de altele, intrand in culisele industriei mancarii despre care auzim atat de putine.
 
Modul in care animalele sunt crescute s-a modificat dramatic. Gainile, in loc sa creasca in 3 luni, ajung mai mari, mai grase decat celelalte in doar 2 saptamani. Din cauza ca au luat in greutate intr-un timp atat de scurt, nu-si pot sustine propria greutate, cad dupa doar cativa pasi. Pe deasupra, gainile sunt crescute in conditii ingrozitoare. Toate aceste pasari sunt prinse intr-u hambar intunecos, neavand ocazia sa vada vreodata cerul in scurta lor viata. In acest intuneric total sunt ingramadite sute, mii de pasari una intr-alta, fiecare stand in propriile fecale. Cat despre vaci, peste 80% ajung sa aiba bacteria e-coli pentru ca nu sunt hranite cu ce trebuie. La fel ca si gainile, aceste animale stau in mormane de fecale, mananca un amestec de produse modificate genetic. Cand defapt ele ar trebui sa se hraneasca numai cu iarba! Fermieri sunt asaltati de firma Monsanto, in valoare de miliarde de dolari (sa nu uitam ca detine 90% din piata Americii), neputand sa-si refoloseasca semintele. La propriu, saracii fermieri, sunt dati in judecata pentru ceva absolut normal! Iar datorita hranirii anormale a vaciilor, in 2001 un baiat de numai 3 ani, Kevin, a murit din cauza bacteriei e-coli.
 
Daca doriti sa vizionati acest documentar si nu reusiti sa faceti rost de el, va rog lasati-va adresa de e-mail sau, si mai bine contactati-ma la simpleshoes2009@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu