luni, 17 decembrie 2012

Capcana Mortala

Capcana mortala
(Dead Reckoning)
de Charlaine Harris
editura Leda, Bucuresti 2011
traducere de Adrian Deliu
ilustratia copertei de Lisa Desimini
Capcana mortala de Charlaine Harris este al 11-lea volum din seria Vampirii Sudului -  serie de romane ce sta la baza serialului True Blood.
 
La ora actuala, adica in decembrie, cand scriu aceasta postare, cartea pozata in stanga este ultima aparuta in romana la editura Leda. Volumul precedent ii lasase pe Sookie si Eric impreuna dupa ce reusisera sa duca la bun sfarsit neintelegerea cu Ocella, creatorul lui Eric (sau atat imi aduc aminte pe moment). 
 
In aceasta carte Sookie gaseste in podul casei o cutiuta numita cluviel dor care se presupune a indeplini orice dorinta. Are probleme in a ramane in viata din cauza a mai multor atentate ce par a aea conotatii supranaturale si, pe deasupra, descopera ca Eric si Pam doresc sa scape de actualul lor stapan.
 
Eu una, ajungand pana aici, asteptand sa apara in martie ultima carte (in engleza) pe BookExpress, ma gasesc in pozitia in care relizez cati bani am dat pe aceste carti. Merita? Sigur, nu.
 
Am luat prima carte cu ocazia primului sezon True Blood de pe HBO, iar apoi am devenit dependenta; trebuia sa am fiecare carte scrisa de Charlaine Harris pe tema vampirilor. Creaza dependenta, se citeste usor, si ma relaxeaza. Insa aceste atribute nu sunt suficiente pentru a face aceasta alegere, de a ma apuca de seria Vampirii Sudului, inca o data. Deci, daca n-ai auzit de aceasta serie de carti, te sfatuiesc sa nu te apuci de ea, iti pierzi timpul. Insa, daca deja esti la Moarte in familie sau oricare alta, spun ca faptul e consumat, ia-o inainte, numai e mult.

3 comentarii:

  1. ce bine ca ai revenit:) sper ca esti ok si ca ne vei incanta din nou cu articole frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar asteptam revenirea ta, de multa vreme :D Ma gandeam ca nu o sa mai scrii... That would have been kind of sad.

    RăspundețiȘtergere