sâmbătă, 18 februarie 2012

Sleeping Beauty

Genul: Drama
Durata: 101 minute
Regia: Julia Leigh
Limba: Engleza
Audienta: IM-18
In rolurile principale: Emily Browning, Rachael Blake, Ewen Leslie

In general, nu scriu mult despre actiunea filmului, intrucat imi place sa aflu doar subiectul/tema abordata.
Cred ca de aceasta data o sa rup un pic obiceiul prin a adauga cateva detalii suplimentare. In primul rand, tema din Sleeping Beauty n-are nimic de a face cu povestea din copilarie intitulata la fel. Personajul feminin este Lucy, o tanara studenta care are tot felul de modalitati de a-si obtine banii, folosindu-se cu abilitate de frumusetea sa. Asta pana cand se angajeaa intr-o slujba de noapte. Primeste sume exorbitante, de la 250 de dolari pe ora. Pentru asta se lasa drogata de patroana localului; timp de o vreme buna ramane inconstienta, perfect vulnerabila barbatiilor care platesc. Reguliile interzic penetrarea, insa chiar si asa, trupul ei ramane in voia altora cat timp ea doarme bustean.

Ceea ce te face literalmente sa vizionezi filmul, este misterul acestei frumuseti fara trecut. Dialogurile sunt platonice, rareori chiar se spune ceva, iar senzatia generala este cea de monotonie. Lipsa actiunii, avansarea lenta prin timp, pana si inexistenta sunetelor duc treptat la speranta desarta ca pana in final se va intampla ceva.


PS: Aduce un pic cu filmul Eyes Wide Shut (in caz ca nu mai tineti minte, joaca si Tom Cruise&Nicole Kidman in el). Am aflat ca este facut dupa cartea Frumoasele adormite de Yasunari Kawabata.

Uita-te pe IMDb.

2 comentarii:

  1. Filmul este o adaptare a cartii scritorului japonez Yasunari Kawabata, "Frumoasele adormite"; nu are nicio legatura cu basmul european a lui Charles Perrault sa a fratilor Grimm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru ca ai scris. Mi-am trecut-o pe lista de citit :)

      Ștergere