miercuri, 29 februarie 2012

Moartea la Dallas

Coperta de la ,,Moartea la Dallas"
de Charlaine Harris, editura Leda,
405 pagini, pret aprox. 30 de lei
Moartea la Dallas este al doilea volum din Vampiri Sudului. Sookie, din cauza unei vechi promisiuni, trebuie sa se foloseasca de puteriile sale de telepat pentru a gasi un vampir disparut. Astfel, impreuna cu Bill calatoreste la Dallas, unde il vor intalni si pe Eric. Privita in ansamblu, actiunea se potriveste (cu mici exceptii) cu sezonul 2 din True Blood.

Ma bucur ca am reusit sa-mi cumpar restul cartiilor din serie la un pret mai mic (de la anticariat la 10 lei), pentru ca daca as fi dat 30 de lei pentru fiecare carte in parte (momentan sunt 11-12?), as fi ajuns la sapa de lemn.

Fata de volumul precedent, mi se pare ca incepe sa se instaureze o oarecare armonie. Spun asta, pentru ca, in Morti pana la apus(vol I), atmosfera tindea sa fie ploioasa, sumbra, ca intr-un film horror cu scurte scene erotice. Din cauza scurtelor evadari din New Temps, peisajul se mai lumineaza, personajele mi se par mai relaxate, mai bine definite si integrate in mediul lor. Chiar daca in continuare exista un mister, crime care trebuie rezolvate si asa mai departe, m-am simtit mai destinsa cand am citit, mai vesela si mai senina. Mi-a placut ca Eric a inceput sa apara mai des (in final!!) si astept cu nerabdare ca Bill sa fie inghitit de o gaura neagra. Nu ca nu mi-ar placea Bill (defapt, chiar nu-mi place), dar Eric este mult mai sexy decat el.

Si acest roman din Vampirii Sudului mi-a placut, desi nu mult de tot, dar s-a citit usor, actiunea este antrenanta, imi place cum evolueaza lucrurile si oricum nu am, in momentul de fata, prea mari pretenti de la scriitoare. Cand incep sa citesc, ma simt abosrbita si asta este foarte, foarte bine

Un comentariu:

  1. Am vrut sa citesc si eu "Vampirii Sudului" dar se pare ca nu-i gasesc pe nicaieri...

    RăspundețiȘtergere