joi, 16 februarie 2012

Julia and Julia

Genul: Biografic
Durata: 123 minute
Regia: Nora Ephron
Limba: Engleza
Audienta: AP-12
In rolurile principale: Amy Adams, Meryl Streep, Chris Messina

Inspirat dupa doua povesti adevarate, filmul reprezinta ecranizarea cartii Julia&Julia de Julia Powell. Astfel, intr-un singur an, Julia a anului 2002 incearca sa faca toate retele din prima carte de retete a Juliei Child din anii '60 (Mastering the Art of French Cooking), scriind in acelasi timp pe blogul ei.

Acesta este un alt film foarte bun pe care vi-l recomand. Unul dintre motivele care m-au facut sa-l vad inca odata astazi, pentru a doua oara, a fost distributia. Chiar daca Amy Adams nu este atat de cunoscuta, isi joaca rolul perfect iar impreuna cu Merly Streep-fata de care nu trebuie sa mai adaug ceva, numele spune totul- iese un film incredibil, bun de vazut oricand. Poate ca parerea mea este exagerata, dar parca puteam simti aromele de mancare zburandu-mi sub nas, puteam sa-mi imaginez gustul si textura carnii boeuf bourguignon, sentimentele prin care treceau acei oameni, si, mai presus de toate, visam cu ochii deshisi la anii '50 si la minunatul Paris. Astfel, parca eram eu Julia Powell, intr-un oras oarecare din America, privind aspirational in trecut, catre o femeie si o bucatareasa extraordinara. Este un film amuzant, interesant si plin de surprize. Va recomand cu drag Julia and Julia. Bon apetit!


Vezi AICI pentru prezentarea de pe IMDb.

3 comentarii:

  1. am vazut candva si eu filmul acesta la hbo si m-a binedispus...nu mai tin minte, se intalnesc cele doua Julii ?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu, defapt cea tanara vre s-o vada, insa cea julia Child este destul de batrana si nu are o opinie tocmai buna fata de munca ei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aha, acu mi=aduc aminte:) mi-a placut ideea ca blogul i-a schimbat viata in bine:d

      Ștergere