marți, 14 februarie 2012

The Iron Lady

Genul: Biografic
Durata: 105 minute
Regia: Phyllida Lloyd
Limba: Engleza
Audienta: AG
In rolurile principale: Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant

Un film despre o femeie mareata, o adevarata conducatoare care a vrut sa schimbe ceva prin fapte, nu prin idei. A vrut sa gandeasca, nu sa simta. A ales cariera, nu viata personala.

O viata vazuta din perspectiva batranetii, o poveste spusa din memoria fostei prim-ministru al Marii Britanii, ajunsa in pragul batranetii.

M-a surprins irezistibila asemanare intre reala Margaret Thatcher si Merly Streep, machiajul si efectele speciale m-au lasat fara cuvinte. Un film despre o mare doamna a Angliei cu o mare actrita a Americii.

Despre rolul jucat, cred ca daca scriu ca Marly Streep a jucat extraordinar cu o gratie, usurinta si naturalete care socheaza, este pleonasm.

La fel ca la celalalt film biografic din anul acesta, J.Edgar, si The Iron Lady m-a facut sa caut pe internet mai multe lucruri, ca sa fac o comparatie intre arta si realitate.

Cu siguranta, recomand. Un film foarte bun, Marly Streep a castigat un Oscar pentru rolul principal.

Un comentariu:

  1. tocmai ce-am vazut si eu aseara filmul! mi-a placut tare mult, Merly Streep e maxima, machiajul incredibil! m-a intristat in schimb partea cu batranetea fostului prim-ministru: dupa ce o viata razbati, inveti, lupti, ai principii, ajungi la final ca mintea sa-ti joace feste:(( inrest, nota 10.

    RăspundețiȘtergere