luni, 20 februarie 2012

Doubt

Genul: Drama
Durata: 104
Regia: John Patrick Shanley
Limba: Engleza
Audienta: AP-12
In rolurile principale: Merly Streep, Philip Seymour Hofman, Amy Adams.
Va recomand filmul Doubt (2008) cu Merly Streep. Joaca si Philip Seymour Hofman, pe care l-am mai vazut in alte filme ale caror nume nu mi le pot aminti acum, dar si Amy Adams, despre care am vorbit la Julia and Julia. Subiectul are in atentie o scoala catolica. Pe baza marturiei unei proaspete surori crestine, o maicuta crede ca parintele are relatii necorespunzatoare cu un baiat de culoare neagra. Un clasic care merita vazut. Rareori sufletul uman poate fi exprimat cu atata acuratete. Rareori voi ajunge sa plang si pentru tabara acuzatorilor, a victimei, cat si a pedofilului in cauza. Despre indoiala. Nici un cuvant in plus necesar. 5/5 stele.

3 comentarii:

  1. Hoffman a mai jucat in Capote, care e absolut grozav daca ai vreo pasiune pentru Truman Capote. Mie mi-a placut extrem de mult, si a jucat extraordinar de convingator.
    Eu n-am putut sa vad Doubt pentru ca din prima jumatate de ora am urat-o in draci pe Meryl Streep. Adica personajul interpretat de ea. Probabil ca asta inseamna ca a jucat foarte bine, insa eu n-am putut sa suport asa o nedreptate... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am citit Breakfast at Tiffany's, mi-a placut si o sa ma uit la filmul Capote, daca tot l-ai mentionat :)
      in legatura cu Merly Streep sa stii ca dupa inca o jumatate de ora isi mai pierde din aerul de justitiar nemilos, devine mai umana, iar spre final, cand izbucneste in plans, mi se rupe sufletul. chiar m-a impresionat, desi tind sa cred ca este doar opinia mea, nu-i un lucru dovedit, in plus sunt o mare fana Merly Streep si de aici sunt mult mai receptiva la orice face cucoana :))

      Ștergere
    2. si Hoffman si Meryl Streep joaca bine, zic eu. filmul l-am vazut acu' cativa ani si mi-a placut, dovada ca-l mai tin minte inca. cred ca asa se masoara valoarea unui film: daca-l uiti in 5 minute, e nul, daca ti-a ramas in memorie, inseamna ca te-a atins undeva in sufletul tau, deci si-a atins scopul.

      Ștergere